HomeCategoryРусия от 3198 лева

         Белите нощи в Санкт Петербург и вечната белокаменна Москва !

Русия е необятна страна, в която пътешестването е едно безкрайно приключение и очарование!

Освен златните куполи, белите нощи, лазурните езера и необятните степи – най-голямата страна в света ни докосва и омагьосва с богатата си култура, архитектура и с талантливите си и приветливи хора.

Заповядайте с нас да изживеем заедно белите нощи, да се разходим из улиците на тези красиви и зашеметяващи с размерите си градове, да опитаме от местната кухня, която може да изненада дори и най-взискателния почитател на кулинарията!

 

ВИД ТРАНСПОРТ – Самолет

МАРШРУТ – София – Москва – Санкт Петербург – София

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ – 9 дни / 8 нощувки

ДАТИ НА ПЪТУВАНЕ – 11.06 – 19.06.24

ЦЕНА – 3198 лева на човек настанен в двойна стая

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Москва
 • Самолетен билет Санкт Петербург – София
 • Летищни такси за самолетните билети
 • Чекиран багаж до 23 кг., ръчен багаж до 10 кг.
 • Пътуване с високоскоростен влак „Сапсан“ от Москва до Санкт Петербург
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Москва
 • 2 вечери в Москва
 • 5 нощувки със закуски в хотел 3* в Санкт Петербург
 • 5 вечери в хотела в Санкт Петербург
 • Трансфери на място с автобус летище – хотел – летище;
 • Всички обиколни турове и посещения включени в програмата
 • Туристическа обиколка на Москва с екскурзовод на български език
 • Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали с екскурзовод на български език
 • Туристическа обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език
 • Посещение на Петропавловската крепост с екскурзовод на български език
 • Посещение на Петерхоф с екскурзовод на български език
 • Екскурзия до Царско село с екскурзовод на български език
 • Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език
 • Екскурзоводско обслужване / водач на български език по време на пътуването;
 • Входни такси на посещаваните по програмата обекти

 

Цената не включва:

 • Доплащане за единична стая – 250 евро
 • Круиз по река Москва с луксозен круизен кораб на Радисън – 70 евро
 • Посещение на оръжейния двор в Москва – 30 евро
 • Обеди
 • Виза –128 лв.
 • Виза съпорт – 80 лв.
 • Разходи от личен характер;
 • Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел
 • Застраховка „Помощ при пътуване“
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни.

 

ПРОГРАМА

1 и 2 Ден 11.06 – 12.06.24 : София – Москва
Излитане от Аерогара София с полет през Истанбул до Санкт Москва. Кацане на летище Внуково в 04.50 ч. сутринта. Посрещане и трансфер до хотела в Москва и ранно настаняване. Закуска. Свободно време за почивка.

Вечерта- круиз по река Москва с луксозен круизен кораб на Радисън. /Срещу допълнително заплащане /

Вечеря в хотела. Нощувка.

3 Ден 13.06.24 : Москва – обзорна екскурзия 4 часа
Закуска. Днес ще се потопим в различните лица на Москва. Москва – с повече от 12 милиона жители е най-населеният град в Европа, най-големият и най-богатият град в Русия, един от най-скъпите градове в света, със 69 милиардери и с най-високата сграда на континента – 374- метровата Кула на Федерацията. Москва на архитектурните шедьоври, древни манастири и романтиката на Арбат.  Нашата обзорна екскурзия включва основните забележителности в Москва – Червения площад, който заедно с Кремъл е включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО, катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света), мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя (построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.), Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Большой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика) и други.

Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 Ден 14.06.24 : Москва- Кремъл и Кремълските Катедрали – Санкт Петербург
Закуска. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Построен е по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Посещение на Оръжейната палата /допълнително заплащане/: основана е по времето на Иван III под името Голямата хазна. Освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват императорската корона, троновете на руските царе, златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, каляски, военни трофеи, както и някои от световно известните яйца Фаберже. Яйцата на Фаберже са сред най-скъпите бижутерийни изделия в света. Те привличат погледа като магнит с царствената си осанка и сияние.

Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа , през които ще се насладим на невероятни гледки .

Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка

5 Ден 15.06.24 : Санкт -Петербург – обзорна екскурзия
Закуска. Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург:
Ще разгледаме Историческия център с Медния конник, Лятната градина, Марсово поле, Троицкия мост, Музея на артилерията, Василевския остров, Дворцовия мост и Казански събор – един от най-големите православни храмове в града. Тук се пази светиня на руското православие – иконата на Казанската Богородица. Следва “Величието на руските църкви” – ще посетим емблематични за Русия и християнския свят църкви:
Исаакиевски събор – катедралата, проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд и официално завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ.
Спас на Крови – построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името на църквата – “Църква на нашия спасител върху пролятата му кръв”. Строителството й започва през 1883 г. по времето на Александър III и е завършена през 1907 г. по времето на Николай II; Следва посещение на  Петропавловската крепост, построена от Петър І, където са погребани руските царе.

Възможност за посещение на Музей Фаберже /допълнително заплащане /. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 Ден 16.06.24  : Санкт- Петербург- Ермитажа
Закуска. Екскурзия до Ермитажа – най-величествения музей в света – грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. Ермитажът влиза в Топ 10 на най-посещаваните музеи в света. Възниква през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (17291796). Открит е за посещения през 1852 г. Но официалната му рождена дата е 1764 г., когато в залите на сградата на Зимния дворец били изложени 225 платна на западноевропейски художници. С тях западащият берлински търговец Гоцковски погасил дълговете си към Екатерина Втора.

Първоначално Ермитажът бил замислен като място за уединение (точно това означава френската дума „ермитаж“). Към края на 18. век там вече били събрани най-добрите в Европа художествени ценности. Десетилетия наред това богатство било достъпно само за висши сановници, дипломати и приближени на царското семейство. В началото на ХХ век музеят вече разполагал с 600 хиляди произведения на изкуството и старинни културни паметници. Общата дължина на близо 400-те зали е 22 километра. Ако посетителят прекарва по 1 минута на всеки един експонат, ще му бъдат необходими 11 години, за да разгледа всичко – при условие, че прекарва в музея по 8 часа дневно.

Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 Ден 17.06.24 : Царско село – лятната резиденция на Екатерина Велика

Екскурзия до град Пушкин. Ще посетим Екатерининския дворец с прочутата кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове.

„Царское село“, така се наричало някога селото, което Екатерина II харесала за своя лятна резиденция. Днес на селото е даден статут на град. И е прекръстен градът на Пушкин. А „Царское село“ останало наименованието на дворцово – парковия комплекс. И той включва три парка, и три двореца – Екатерининския парк с Екатериненския дворец и павилиони, Александровския парк с едноименния дворец и павилиони и Баболовския парк с двореца. Днес целият комплекс е превърнат в музей и е включен в списъка на Юнеско за световното културно наследство. Първоначално възникнал като скромна двуетажна сграда, поръчана от Петър за Екатерина през 1717 година Екатеринския дворец дължи своето страхотно величие на дъщерята на царската двойка – императрица Елизабет. Тя избира магнетичната обстановка и атмосфера на Царско село, като нейна главна лятна резиденция. Започната през 1743 годината, сградата на Екатеринския дворец е дело на четири различни архитекта , докато на Бартоломео Растрели (Bartholomeo Rastrelli), който бил главен архитект на императорския двор, не получава задачата да реконструира Екатеринския дворец, така че да бъде един завършен съперник по грандиозност на Версайския дворец край Париж. Крайният вариант на Екатеринският дворец вижда бял свят през 1756 година. Великолепният палат е близо 1 км в окръжност, като впечатлява със сложно декорирани синьо-бели фасади, украсени със златни орнаменти и най-детайлни декорации, които са дело на немския скулптор Йохан Франц Дункер, който също така работи с главния архитект Растрели по оригиналния интериор на двореца. Рекордните 100 килограма злато са изразходвани за украсата и орнаментирането на екстериора на Екатеринския дворец само по време на царуването на Елизабета. Малко по-късно Екатерина Велика намира щедрата украса за разхищение и внася нови елементи и преустройва Екатеринския дворец, с което обаче не ощетява автентичният вид на зашеметяващата фасада, която е запазен и до днес в целия си бласък и красота. По време на окупацията през Втората световна война, нацистите използват двореца за казармени помещения. От 58 разрушени зали на двореца са възстановени едва 32.

Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

8 Ден 18.06.24 : Петерхоф – Дворецът, фонтаните и паркът

„Петерхоф“(на руски:Петергоф; от нидерландски: Peterhof, в превод: „дворът на Петър“), предишно име „Петродворец“ е дворцовопарков ансамбъл, разположен на южния бряг на Финския залив. Намира се в едноименния град Петерхоф (бивш Петродворец) на 29 километра от Санкт Петербург. Основан е от царя обединител и първи император на Русия Петър I през 1710 година. Строителството на парка продължава до 1755 г.Построен е в стил барок, присъстват обаче и елементи на класицизъм, необарок и неоготика. Дворецът заедно с целия архитектурен и парков комплекс около него е част от културното наследство на Руската федерация и е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.Парковете са изпълнени с множество фонтани, преливащи от един стил и период на изкуството в друг. Фасадите на всички сгради в „Петерхоф“ са пищни и богато украсени.Ансамбълът е вдъхновен от френския Версай, но според критиците в много отношения дори го надминава. Свързващата сила между всички паркове и градини е водата – връзката между живата природа и архитектурата. В рамките на този културен паметник се помещават голям брой произведения на изкуството. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжени от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царския любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър.

Връщане в хотела в Санкт Петербург. Свободно време. Вечеря. Трансфер до летището за обратния полет.

9 Ден 19.06.24 : полети  Санкт- Петербург – Истанбул – София

              Санкт-Петербург 01.05 часа – 05.00 часа Истанбул

                          Истанбул 07.20 часа – 08.35 часа пристигане в София

 

Край на програмата

 

 Настаняване

 

 • Москва

Хотел “Аэростар” 4*(или подобен)  // www.aerostar.ru

Хотел “Cosmos Smart Moscow Dubininskaya” 3* (или подобен)

// https://dubininskaya.cosmosgroup.ru/ru

 • Санкт Петербург

Хотел “Балтия” 3* (или подобен) // www.baltiahotel.ru

Хотел “Станция Л1” 3*(или подобен)  // https://station-hotels.ru/l1/

 

Допълнителна информация:

 

* Офертата важи при минимум 20 туриста

* При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването

* Необходими документи – задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след връщането и виза. За деца под 18г пътуващи без един или двама родители- нотариално заверено пълномощно.

* Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите

*Необходими документи за руска виза: валиден международен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане),  актуална снимка паспортен формат

*Температури през юни 12℃ до + 25℃

*Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

Срокове и начин на плащане: 

* Депозит – 35% при резервация

* Доплащане до 100% – 30 дни преди отпътуване

*Плащането може да се извърши в брой в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или по банков път или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:

* от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит.

*от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75% от общата цена на организираното пътуване;

* под 14 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от общата цена на организираното пътуване;

*Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

*застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Адрес

гр. Стара Загора, 6000
ул. “Свети Княз Борис I” 87

Контакти

Тел: 042666621, 042666631
Моб. тел: 0888342222, 0889331222, 0878672824
Email: office@joytravel-bg.com, joytravel@abv.bg

Работно време

Понеделник – Петък /от 10:00 до 18:00/
Събота и Неделя /Почивен ден/

Банкова сметка

Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG34FINV91501004363413
BIC: FINVBGSF
“Джой Травел” ООД

Всички права запазени © "Джой Травел" ООД - 2022г.