HomeCategoryКападокия с автобус от 529 лева

Автобусна екскурзия до Анкара, Кападокия, Кония и Ескишехир с 4 нощувки, 4 закуски и 3 вечери
Дата на тръгване

01.05.2024, 21.05.2024, 25.06.2024, 03.09.2024, 18.09.2024, 15.10.2024

Описание

Една приказка за една много древна земя! Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история! Заповядайте на едно вълнуващо пътешествие с нас! Преоткрийте тайните на древна Анадола!

Автобусна екскурзия до сърцето на Анадола с нощен преход с 4 нощувки, 4 закуски и 3 вечери

Резервация за Екскурзия до Кападокия с минимален риск:

Резервация с депозит от 30% на човек
Потвърждение и доплащане 30 дни преди отпътуване.
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при затваряне на границите;
Програмата се осъществява при минимум 45 записани туристи за всяка дата и линия на пътуване !

Отпътуване от Русе при минимум 45 записани туристи за всяка дата в 19.00ч. по маршрут: Русе, Бяла, Полски Тръмбеш, Петко Каравелово, Велико Търново, Дряново, Габрово, Казанлък, Стара Загора и Хасково

Цената включва
 •  Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 •  Пътни, магистрални и гранични такси;
 •  4 нощувки с 4 закуски в хотели 3*, съответно:
 •  1 нощувка в Анкара на база закуска и вечеря в хотел 3* без напитки;
 •  2 нощувки в Кападокия на база закуски и вечери в хотел 3* без напитки;
 •  1 нощувка в района на Ескишехир на база закуска в хотел 3*;
 •  Посещение на Солено езеро в Турция – Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки;
 •  Рагзлеждане на забележителностите в Коня и Ескишехир;
 •  Подземния град Каймаклъ (без включена входна такса);
 •  Екскурзоводско обслужване;
 •  Придружител от фирмата организатор по време на пътуването;
Цената не включва
 •  Входни такси за музеите по програмата се заплащат задължително в турски лири: Музей на Анадолските цивилизации в Анкара; Крепостта „Ючхисар”; музея „Гъореме”; долината „Зелве”; подземен град “Деринкую”;
 •  Панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк и възможност за разглеждане на музея на Анадолските цивилизации  – промо цена 24 лв – стандартна 30 лв;
 •  Трансфер за снимки на балоните в Кападокия – промо цена 24 лв – стандартна 30 лв;
 •  Турска вечер в автентичен ресторант с богата програма – промо цена 70 лв – стандартна 80 лв;
 •  Полет с балон над Кападокия – заплаща на място и варира от 180 до 280 евро, в зависимост от моментната натовареност на балоните;
 •  Целодневна екскурзия из Кападокия “Земя на чудесата” – промо цена 35 лв – стандартна45 лв;
 •  Автентичен ритуал на Дервиши с танца Сема – промо цена 50 лв – стандартна 60 лв;
 •  Панорамна обиколка на Ескишехир – промо цена 24 лв – стандартна 30 лв;
 •  Доплащане за медицинска застраховка с асистанс (заплаща се задължително към пакета) ;  0 – 64.99 год. 10 лв. ; от 65 – 69.99 год. 20 лв. ; от 70 – 79.99 год. 30 лв.
 •  Туристическа градска такса за хотелите по маршрута 2 лв за нощувка на човек – общо 8 лв. (заплаща се задължително към пакета);
 •  Застраховка „Отмяна на пътуване” – заплаща се съгласно тарифите и условията на застрахователната компания (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
 •  При необходимост – попълване на онлайн декларация;
 •  Горивна такса (доплаща се задължително,в случай че бъде обявена такава до 3 дни преди пътуването);
 •  Разходи от личен характер;
Настаняване Тип стая Изхранване Цена
1ADL / пролетна промоция
НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

19.03.2024 – 20.10.2024

Единична стая 934.80 лв.
2ADL / пролетна промоция
НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

19.03.2024 – 20.10.2024

Двойна стая 1,057.80 лв.
2ADL+1CHD / пролетна промоция
НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

19.03.2024 – 20.10.2024

Двойна стая + дете (0 – 5.99) 1,340.70 лв.
2ADL+1CHD / пролетна промоция
НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

19.03.2024 – 20.10.2024

Двойна стая + дете (6 – 11.99) 1,463.70 лв.
3ADL / пролетна промоция
НАЙ-НИСКА ЦЕНА ЗА ПЕРИОД

19.03.2024 – 20.10.2024

Двойна стая + допълнително легло 1,586.70 лв.
Програма

1 Ден: Отпътуване от началния пункт , заложен по екскурзионния план от Русе, Бяла, Полски Тръмбеш, Петко Каравелово, Велико Търново, Дряново, Габрово, Казанлък, Стара Загора и Хасково. Преминаване през ГКПП “Капитан Андреево”.  Нощен преход през Истанбул към Анкара – столицата на Република Турция, вторият по големина град в страната.
2 Ден: Пристигане в Анкара и настаняване в хотел категория 3*. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
Екскурзии по желание: Панорамна екскурзия на град Анкара. Включва разглеждане на символа на Анкара. Крепостта– това е най – старата част на града в който се намира музуя на Анадолските цивилизации. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан. Възможност за разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации  признат през 1971 г, за  Европейски музей на годината. Част от  екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Панорамно разглеждане на  Старата сграда на Парламента на Република Турция.  Вечеря. Нощувка.


3 Ден: Закуска в хотела.
След закуска отпътуване от Анкара за Кападокия – „Земята на красивите коне”. По пътя преминаване през второто по големина солено езеро в Турция –  Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки .
Пристигане в Кападокия. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Настаняване в хотеля.  Вечеря в хотела. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
Екскурзия срещу доплащане: 20:00 ч. – Посещение на Турска вечер в автентичен ресторант с богата програма и фолклорни танци. Менюто включва: ядки, плодова салата и напитки местно производство – без лимит (няма включена вечеря).  Нощувка.


4 Ден:  Закуска в хотела. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
По желание рано сутрин по изгрев слънце около 05:30ч преди закуска, възможност за разходка с балон над Кападокия и наблюдаване излитането на балоните – преживяване, което не може да се опише с думи, може само да се изживее. Множество цветни балони с горещ въздух се издигат, за да може туристите да видят скалните образувания – “комините на феите” отвисоко. Лъчите на утринното слънце са в нюанси от розово до синьо и кара всеки да се чувства така, сякаш се намира в земя на вълшебства. Денят за провеждане на полета с балон може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия. Връщане в хотела. Закуска.
Екскурзии по желание: Рано сутринта – възможност за Трансфер за снимки на балоните в Кападокия.
Екскурзии по желание:  Рано сутринта – възможност за полет с балон (при подходящи метеорологични условия и при наличие на свободен капацитет; при свободен капацитет, цената се заплаща на място и варира от 180 до 280 евро, в зависимост от моментната натовареност на балоните; водачът на групата и местният екскурзовод асистират туристите при резервацията, заплащането, както и при организацията на трансфера от хотела до мястото за излитане)
Екскурзии по желание: Целодневна екскурзия и разглеждане на известни забележителности и природни феномени в областта Кападокия, Долината на гълъбите. Разходка в Национален парк Долината Гьореме – музей под открито небе с богатство от скални църкви, най-старата от които е от 4 век: Църквата с ябълката, Тъмната църква, Църквата на сандала с отпечатъка от стъпалото на Иисус, школата на Свети Апостол Павел. Гьореме е уникално съкровище под защитата на ЮНЕСКО. Възможност за посещение на крепостта Учхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чиито връх се откриват зашеметяващи гледки. Връщане в хотела. Вечеря в хотела.
Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
Екскурзии по желание: Посещение на автентичен ритуал на дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема (без включена вечеря и напитки). Нощувка.


5 Ден: Закуска в хотела.
Освобождаване на стаите. Посещение на подземния град Каймаклъ – построен под хълма, известен като Цитаделата на Каймаклъ. Град Каймаклъ е най-големият в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Отпътуване за Коня. Пристигане в Коня – родината на дервишите. Посещение на Музея на дервишите – Мевляна; джамията на Алладин – в сирийски стил.Отпътуване за Ескишехир. Настаняване в хотела. Нощувка.


6 Ден: Закуска в хотела. 
Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
Екскурзии по желание: Панормана екскурзия на град Ескишехир – “Турската Венеция”. През града живописно се вие река Порсук. Около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. В града се намира най-големият турски университет, който е и 4-ти по брой студенти в света – Анатолийски университет. Разглеждане на местността Одунпазаръ. Отпътуване за България. Късно вечерно пристигане в България.

Допълнителни услуги

Промоционалните цени са валидни до 5 дни преди отпътуване!

Адрес

гр. Стара Загора, 6000
ул. “Свети Княз Борис I” 87

Контакти

Тел: 042666621, 042666631
Моб. тел: 0888342222, 0889331222, 0878672824
Email: office@joytravel-bg.com, joytravel@abv.bg

Работно време

Понеделник – Петък /от 10:00 до 18:00/
Събота и Неделя /Почивен ден/

Банкова сметка

Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG34FINV91501004363413
BIC: FINVBGSF
“Джой Травел” ООД

Всички права запазени © "Джой Травел" ООД - 2022г.